„Minden helyzetben a zene formál, nyugtat, átvarázsol, felemel, felszakít, megráz, átölel…érzelmek millióival ajándékoz meg és új világot hoz.”

„A zene az kell…” szól a Valahol Európában musical dala, amit mindenki tud folytatni, ami így hangzik.

„…mert körülölel, és nem veszünk majd el.
Ha van elég szív, az sokat segít, mert úgysem adjuk fel.
Köztünk minden ember más, különös és sokfajta szokás.”

Dés László és Nemes István egy örök dalt alkotott 😊 Mikor megírták nem tudom, hogy mi volt bennük, gondolták-e, hogy ilyen csodálatos dalt írnak, ami generációkon keresztül üzen.

Dédapáknak, édesanyáknak, gyermekeknek, unokáknak mind üzent. Dédapáknak talán azt, hogy milyen nehéz volt a háború időszaka. Édesanyáknak talán azt, hogy mit is jelent elveszíteni gyermekünket és aggódva várni, hogy hazatalál. Gyermekeknek talán azt, hogy ha elveszettnek is érzik magukat, a zene biztonságot nyújthat számukra. Az unokáknak pedig, hogy milyen fontos a család és milyen nagy kincseik vannak, amit eddig alapnak gondoltak. Otthon, ruha, élelem, édesanya, édesapa ölelő kezei. Minden élményhez társul egyben egy érzelem is, ami belénk vésődik és részünk lesz, amitől különleges mások leszünk 😊

Ebben a csodálatos varázslásban szólít meg minket minden zene, így az ünnepek közeledtével is.

Ne fosszuk meg önmagunkat a csodáktól, zenét már annyi helyen hallgathatunk, tegyük és keressük a zenénket. Mennyi színre lelhetünk így és érezni fogjuk azt is, hogy valahogy megszólítja egy-egy zene a lelkünket, amitől egyszer csak megértünk valamit vagy csak megnyugszunk. Élethelyzeteink kívánják az adott időszak zenéit és magukhoz vonzzák azokat. Amikor pedig megtaláltuk a saját zenénket átvarázsolja életünket, gondolkodásunkat és egyben ezáltal a segítségünkre is van, élethelyzetünket másképp látni.

A karácsonyi zenéket nagyon szeretem, mert mind olyan érzelmekkel vannak tele, amit azt gondolom, hogy az egész évünknek hordoznia kellene, Szeretet, hit, remény, szárnyalás, elfogadás, segítségnyújtás. Mennyi csodálatos dolog amiket ilyenkor hordoznak a napjaink. Beköltöznek életünkben és kívánom, hogy mindig ott is legyenek. Ilyenkor valahogy képesek vagyunk több mindent elhinni és ebben fürödjünk most is meg. Annyi csodálatos dallam látott most is napvilágot. Tele csodálatos érzelmekkel.

Szandi Top 10-es karácsonyi listáját írom le nektek. Ha van egy kis időtök hallgassátok meg, szeretettel küldöm neked, te aki most olvasol. Gondolok rád és kívánom, hogy megtaláld a zenét, ami neked szól most itt. Vagy ne felejtsd el és hallgasd sütés közben, fa díszítésnél karácsonykor. Szeretettel.

1.  Szekeres Adrienn: Ez most más Karácsony
2.  Andrea Bocelli: Hallelujah
3.  Dés-Geszti feat. Lengyel Johanna, Wunderlich József és a Csillagszórók: Csillagszórás
4.  Tompos Kátya: Karácsonyi Dal
5.  Bereczki Zoltán-Szinetár Dóra: Ajándék
6.  Andrea Bocelli: Return to Love
7.  Koszi Janka & Takács Nikolas feat. Nánásiék: Legyünk ma csak úgy (Official Video)
8.  Csondor Kata: Add Tovább!
9.  Csézy – Gyönyörű
10.   Wolf K./Szekeres A./Pély B./Roy – Karácsonyi álom

Mitruczky Szandra

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük