Az idei évben is lehettek sokféle változások az életünkben. Új életcélok, állás, új emberek, régiekkel új találkozások, iskola, bármi, ami egy kicsit átformálta életünket. 

Talán a Mikulás is egy kicsit átalakult. Egyszerűbb lett, kisebb ajándékot hoz, nem jön el személyesen, virgácsot sem ad, pénztárca barátabb gyermekeinknek. 

De a legfontosabb és legjobb hír gyermeknek és felnőttnek egyaránt, hogy jön hozzánk. Meghitt pillanatot adva, amikor megint egy kicsit örülhetünk családi körben. 

Mérhetetlen örömmel várják a gyerekek, ha beszélgetünk róla, hogy jönni a fog a Mikulás. Nagy élménnyel mesélik, hogy az utóbbi időben mit kaptak és hogyha levelet írtak azt teljesítette a Mikulás. Nagy dolgok ezek, hiszen az álmaik, kéréseik valósulnak meg ezen a napon és ez a gyerekeket mérhetetlen nagy örömmel tölti el.

Pont ennek kapcsán jutott eszembe, hogy mi magunk felnőttek, vajon még tudjuk-e élni ezt a szívből jövő várakozást. Tudunk ilyen bizalommal tekinteni a jövőben. Tiszta szívvel remélni, hogy az álmaink itt és most nekünk is megvalósulhatnak.

Szinte hallom a válaszokat: Elfoglalt vagyok! Ilyenre nincs időm! Nem vagyok már gyerek! Kinőttem ebből! Nekem meg van mindenem! Nem kell nekem semmi! Én már csak adni szeretnék!

Ilyen és ehhez hasonló érvekkel mindannyian tele vagyunk, de vajon érzékeljük-e a Mikulás csodálatos rejtett ajándékát, amit átakar adni nekünk.

Ez az ajándék pedig az, hogy nekünk is lehetnek még álmaink, olyan ami nem valósult meg, vagy olyan amiről nem merjük azt hinni, hogy megvalósulhat.

És ezen a napon mégis lehetséges.

Üljünk le hát és írjuk meg mi is a saját levelünket a Mikulásnak!

Gondoljuk végig mire is vágyunk igazán: egy botmixerre, egy színházi előadásra a párunkkal, egy arckezelésre, egy fülbevalóra, egy kiskutyára, egy autóra, lakásra, gyeremekáldásra, egészségre.

Szóljon az apró kérésekről vagy nagyokról, de egy kicsit ezen a napon higgyük el, hogy megvalósulhat és hamarosan itt lesz. 

Írjuk meg hát ezzel a bizalommal és örömmel, amivel a gyerekek is megélik ezt a napot a saját Mikulásnak szánt levelüket és érezzük meg, hogy már itt is van a megvalósulás és örüljünk annak. Biztos vagyok abban, hogy az álmok pedig teljesülni fognak. 

Mitruczky Szandra

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük